Regulament JB.B-ZONE.RO

Cel mai important lucru de pe server.
Încuiat
Avatar utilizator
Syko
Smecher de smecher mafiot
Smecher de smecher mafiot
Mesaje: 821
Membru din: Sâm Feb 22, 2020 6:48 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 11 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Regulament JB.B-ZONE.RO

Mesaj de Syko »

Imagine REGULAMENT GENERAL:
1 - Hartuirea nu este permisa:
⇒ Limbajul vulgar este permis in limita bunului simt. Atacarea altor persoane cu sau fara limbaj vulgar este interzisa si va fi sanctionata foarte grav indiferent cine este atacatorul sau cine este atacatul. In cazul hartuirii in grup, pedepsele vor fi mai severe. Pe server sunteti toti egali fie un jucator venit de 5 minute fie un admin. Daca un jucator este alungat de pe server (sau experienta lui de joc este stricata) de catre cineva; acel cineva va fi interzis definitiv de pe server.
⇒ Mistocaria e in regula. Glumele intre prieteni sunt in regula. Bataia de joc nu este si nu va fi tolerata/ignorata/considerata "gluma". Daca credeti ca puteti deranja pe cineva si ca scapati sub pretextul de gluma va inselati.
Aceasta regula include dar nu se limiteaza la: Orice fel de hartuire prin chat, voice, forum, avatare la misto, semnaturi la misto, nick-uri la misto, reclamatii sau cereri ban facute insistent - repetitiv - pe motive stupide.
Daca sunteti sociopati si va place cand altii se enerveaza, mergeti pe alte servere pentru comportamentele deviante de genul pana va plictisiti.
Aceasta regula nu se aplica la discretia adminilor. Se posteaza cerere BAN in cazul jucatorilor, RECLAMATIE in cazul adminilor.

2 - Orice actiune care afecteaza negativ serverul este interzisa:
⇒ Absolut orice actiune facuta intentionat care afecteaza in mod negativ jucatorii, cursul jocului, functionarea serverului, site-ului, forumului va fi sanctionata dupa alegerea ownerului. Incheiem aici zilele in care "nu scrie in regulament" era o scuza valida. Jucatorii care gresesc neintentionat in mod repetitiv excesiv vor fi si ei inlaturati, daca esti destul de prost incat sa faci ceva rau si sa nu-ti dai seama nu faci parte din audienta noastra de jucatori (mai urca putin in alfabet).
Aceasta regula include dar nu se limiteaza la: Utilizarea de hackuri, scripturi, buguri care va ofera avantaje sau ii impiedica pe altii, reclama spre alte comunitati sau servere, spam-ul, accesarea conturilor care nu va apartin,intrarea la CT fara microfon in repetate randuri etc.
Sunt 3 categorii de jucatori aici, cei care sunt pozitivi si au o influenta pozitiva asupra comunitatii, cei care prin indiferenta au un efect negativ, iar cei care in mod intentionat au un efect negativ si incearca sa pacaleasca regulamentul. Cine nu se afla in prima categorie este invitat sa plece.

3 - Accesul pe server este un PRIVILEGIU si nicidecum un DREPT:
⇒ Prea multi jucatori au impresia ca va datoram ceva, ca accesul vostru pe server este drept omenesc sau ca ownerii au vreo obligatie de a respecta regulamentul sau pe voi.
Serverul cat si tot ce tine de el reprezinta munca colectiva si voluntara a ownerilor, staffului cat si a jucatorilor. In cele mai multe cazuri, gradul unei persoane reprezinta implicarea sa in acesta comunitate, deci si "greutatea" sa cand vine vorba de credibilitate. Daca vreun owner sau grup de admini si/sau jucatori (subiectiv la alegerea ownerului) ajunge sa va displaca/poarte pica, nici eu(Syko) nici altcineva nu are vreo obligatie de a asigura "dreptate". Buna dispozitie a acestor persoane benefice valoreaza mult mai mult decat jucatorii toxici care le strica dispozitia.
⇒ Cand un jucator nou se alatura serverului, el incepe cu o "foaie alba". Nu este cunoscut, nu exista antecedente cunoscute sau inregistrate despre el pe forum. Daca acest jucator isi murdareste numele prin propriul comportament (n-o sa va urasca nimeni pentru nick-ul sau vocea voastra), este vina lui, si responsabilitatea lui de a reflecta asupra propriului comportament. Puteti oricand reveni cu alt nume pe server, pierderea orelor/creditelor/prietenilor este pedeapsa pentru deranjul cauzat. Ceilalti owneri au exact acelasi drept de a alege jucatorii ca si mine(Syko). Daca veniti la mine pentru a disputa vreo decizie luata de catre ei si stiti ca ati meritat-o, faceti mai mult rau decat bine. Luati sfatul de mai sus si reincepeti cu foaia alba.
Mesajele de genul "syko ajutor toti sunt impotriva mea" vor fi, cum au fost si pana acum ignorate, singura diferenta e ca nu voi mai sta sa va explic ce am scris mai sus.

⇒ Cine calcă cu mașina primește SLAY sau BAN (depinde de câți jucători au fost călcați sau a câta abatere este: 2 jucători călcați = ban 5 minute, 3 jucători = ban 10 minute și tot așa, la fel se procedează și cu abaterile). În cazul în care cel care a călcat se afla la CT, acesta este scos dacă calcă doi sau mai mulți jucători (+ban CT daca calcă mai mulți).

REGULAMENT TERRORISTS:
⇒ Trebuie să ascultați doar de comanda « Jean spune! ». În caz contrar CT vor fi nevoiți să vă omoare.
⇒ Scopul este să supraviețuiți, ori găsind o oportunitate de a-i omorî pe CT, ori supraviețuind până rămâneți singurul T în viață.
⇒ Odată ce ați rămas singur cu un CT sau mai mulți va apărea un meniu pentru duele 1vs1. Dacă omorâți toți CT pe rând ați câștigat runda.
⇒ Dacă intrați în camera cu arme CT vor fi nevoiți să vă omoare.
⇒ Dacă vă aflați în posesia unei arme CT vor fi obligați să vă omoare.
⇒ Dacă ridicați o armă de pe jos intenționat ca FD (chiar dacă ați aruncat-o, chiar dacă aveați intenții "bune"), CT au dreptul să vă omoare.
⇒ Dacă atacați un CT, el și coechipierii lui vor fi nevoiți să vă omoare.
⇒ Dacă omorâți un CT, cu sau fără armă, veți căpăta skin-ul roșu și CT vor fi obligați să vă omoare.
⇒ Un T, căruia i s-a acordat sau a cumparat FD (Free Day), nu este obligat să asculte de Jean, însă odată ce timpul de FD s-a terminat, acesta trebuie să asculte din nou de Jean. Un T cu FD poartă skin-ul verde pentru a ieși în evidență față de ceilalți.
⇒ Un T cu FD nu are voie la arme si nu are voie sa umble la butoanele de pe cusca mare. Daca un FD face acest lucru, cei de la CT vor fi obligati sa il omoare.
⇒ FD se acordă, de către CT, atunci cand un CT a omorât un T aiurea sau din greșeală; De asemenea FD poate fi cumparat din meniul de shop.
⇒ Nu vă este permis să folosiți binduri în timp ce sunteți AFK pe server (pentru a face credite și ore AFK).
⇒ Nu aveți voie să dați DMG cu HE/SMOKE gardienilor, aceștia vor fi obligați să vă omoare (regula se aplică și celor ce au FD).

REGULAMENT COUNTER-TERRORIST:
⇒ La începutul fiecărei runde unul dintre voi va fi nevoit să scrie comandă /jean (în chat "y"). În caz contrar după 30 de secunde se va acorda FD tuturor T.
⇒ Dacă niciun CT nu vrea să dea comandă /jean, toți CT vor fi sancționați cu câte 1 avertisment.
⇒ Fiecare dintre cei aflați în echipa CT trebuie să fie Jean, un CT nu poate fi Jean rundă după rundă. Totodată un CT care este Jean nu-și poate ceda locul unuia care a fost runda anterioară Jean.
⇒ CT care este Jean este singurul care poate să vorbească intr-o zi normală, însă dacă acesta vrea și consideră necesar, le poate da colegilor săi voce din /menu.
⇒ Jean controlează jocul, acesta dă ordine. Dacă ordinele lui încep cu fraza « Jean spune! » toți T sunt nevoiți să respecte ordinul, în caz contrar T care nu respectă ordinul vor fi omorâți de CT. Dacă ordinele lui Jean încep fără comanda « Jean spune! », T care le execută vor fi omorâți de către CT.
⇒ Jean trebuie să sporească distracția prin diverse ordine și concursuri.
Exemple:
concurs tag (cel care dă tagul cel mai sus câștiga);
race (curse pe o distanță stabilită de Jean) ;
box (în urma comenzi /box, dată de către Jean, T se vor putea lupta între ei), etc.
⇒ Ceilalți CT trebuie să asculte de Jean, să îi împiedice pe T să intre în camera cu arme, să obțină o armă din altă parte, să fugă, să pornească o răscoală, iar dacă nu se supun condițiilor lui Jean, CT sunt obligați să omoare T.
⇒ Când este FD all, CT are voie să omoare DOAR dacă T au arme sau intră în camera cu arme, nu în camere care duc acolo, ori dacă CT a spus comanda "cine deschide ușa camerei cu arme are cap".
⇒ Pe harta "jail_akd_Snowyday" FD NU au voie la TURN (nici măcar pe scara, daca sunt prinși vor fi omorati).
⇒ Playerii care intra la CT și au apucat să joace minim 2 runde (cap-coada), nu mai au voie să intre următoarea hartă; de asemenea cei care intra și ies de mai multe ori doar ca să facă spam; de reținut faptul că ownerii cât și cei cu gradul god pot decide dacă cineva are voie să rămână CT chiar dacă mapa anterioară a fost (această excepție se fac doar în situațiile speciale, nu se poate abuza de acest lucru). Aveți voie să intrați următoarea hartă doar dacă CT sunt în mare dezavantaj (exemplu: 20 prizonieri și doar 2 CT, 3 CT sau chiar 4, în celelalte cazuri dacă ați fost la CT și este loc, însa echipele sunt echilibrate, nu mai aveți voie să intrați)!
⇒ Nu aveți voie sa spamați comanda /box. Folosiți /box periodic (la o masa mare de jucători atunci când mor câțiva T, la o masa mică de jucători atunci când mor 1 sau 2 T). Cei ce nu vor respecta aceasta regula vor fi sancționați cu 1 avertisment.
⇒ Jean este obligat sa anunte cand da /box, in caz contrar primeste 1 avertisment. Aviz pentru cei care intreaba: "trebuie sa anuntam de fiecare data cand dam?". Nu, trebuie sa anuntati doar prima data cand folositi comanda /box, astfel incat jucatorii aflati la comenzi sa nu fie omorati de catre cei cu FD.
⇒ Nu aveti voie sa dati FREE damage prizonierilor, chiar daca este la box sau nu, doar Jean are voie in cazul in care da comenzi (dintre X si Y) și doar în picioare (pentru a lua un DMG mai mic). Jean nu poate abuza de acest privilegiu scăzând HP prizonierilor dându-le CAP și scuzându-se că dă comandă.
⇒ Pentru freekill intenționat se primește 1 avertisment DOAR la prima abatere, la a doua abatere veți fi scoși direct! În cazul în care ați făcut FK în masă (ați omorât mai mulți jucători) primiți ban la CT o oră (god/owner vă pot acorda mai mult în funcție de gravitate)!

REGULAMENT ADMINI:
⇒ Dacă un CT omoară din greșeală un T, adminul este obligat să-l avertizeze și să-l oblige să-i dea FD ziua următoare acelui T omorât degeaba sau din greșeală (detalii suplimentare legate de aceasta regula in postul de mai jos).
⇒ Dacă un admin consideră că un T a fost nedreptățit și a fost omorât degeaba, poate folosi chiar el comanda /fd (fiind T) pe acel T.
⇒ Adminii au obligația să întrebe toți CT dacă au microfon și să-i puna sa dovedească asta.
⇒ Daca un jucator injura un alt jucător adminul are obligația sa ii dea gag prin comanda amx_gag [numele] [timp] [motiv].
⇒ Nu dați gaguri aiurea, dacă cineva zice "mm de hartă", nu e nici o problemă, dar dacă zice "pizda matii de admin", se dă mute NU BAN! În caz contrar adminul primește warn!
⇒ Adminii trebuie să aibă un limbaj decent. Limbajul necorespunzător se sancționează cu avertisment până la warn/downgrade/remove.
⇒ Adminii trebuie să aibă grijă de bunul mers al jocului.
⇒ Adminii au obligația de a muta un jucător de la CT la T dacă consideră că nu își face bine treaba/abuzează/nu are microfon/nu vorbește la microfon.
⇒ În momentul în care rămân 2 T sau mai mulți, iar Jean spune să facă box și un CT îi dă arma unui T pentru al/ai omorî pe celălalt/ceilalți, adminul este obligat să îl mute la T pe cel care a dat arma!
⇒ Nu mai aplicați comenzi exagerate pe jucători, la cea mai mică abatere se dă warn!
⇒ Pentru reclamă neintenționată de la bind-uri sau config-uri se dă mute 10 minute NU BAN.
⇒ Pentru reclama intenționată se va aplica comanda de ban + cerere ban cu dovada + IP!
⇒ Pentru folosirea de coduri se va aplica comanda de ban + cerere ban cu dovada + IP!
⇒ Un membru din staff nu are voie să folosească comenzi pe un alt membru din staff ce are grad mai mare sau egal. Excepție fac situatiile speciale, când fapta comisă este mult prea gravă. În restul cazurilor se fac reclamații pe forum.
⇒ Dacă microfonul unui CT nu se aude sau se aude sacadat, adminul îi scoate Jeanul și îl lasă runda curentă + următoarea rundă să regleze (în cazul în care este singur la CT îi dă timp 1 minut), dacă în cele doua runde sau în minutul oferit CT-ul nu și-a rezolvat problema, acesta este mutat la T.
⇒ Pentru limbaj vulgar din partea unui CT (chat sau microfon) nu se dau avertismente, se dă gag 2-3 minute (pentru că în astea 2-3 minute el nu poate să fie Jean și teoretic este o frustrare din partea celui sancționat). Această regulă se aplică dacă și numai dacă sunt admini ON pe server. În cazul în care nu sunt admini conectați sau aceștia sunt AFK, un slot are dreptul de a da avertismente CT-ului pentru limbaj licențios.[/color]
⇒ Votul se dă imediat ce serverul a dat vot automat. Harta care a ieșit la vot se pune automat (nu mai este necesar amx_next), însă dacă apar situații excepționale adminii pot folosi comanda amx_cancelmap pentru a anula schimbarea hărții automat și comanda amx_mapmenu pentru a schimba ei harta.
⇒ Nu mai abuzați de comenzile "amx_super" (slay2, rocket, bury etc), aceste comenzi vă sunt permise doar în situațiile în care chiar este nevoie să le folosiți (ex: un jucător s-a blocat dupa hartă și voi îi dați noclip să urce sus).
⇒ Nu mai dați jbe_rrday aiurea, cine este prins că mai dă restart la numărătoare primește direct warn fără discuții! Comanda este folosită doar în cazul codaților, pentru a putea da Gunday!
⇒ Nu aveți voie să vă băgați Jean prin intermediul comenzii "jbe_jean", deoarece comanda mai întâi scoate Jeanul existent și apoi vi-l dă vouă (deci dacă cineva a dat /jean înaintea voastră iar voi ați executat comanda, i-ați luat dreptul la Jean respectivului).
⇒ Nu aveți voie să abuzați de comanda /restart, comanda se folosește doar în cazul în care minim 2 jucători nu au apucat să prindă spawn, în cazul în care runda s-a terminat (indiferent de cum s-a terminat) și începe o rundă normală, adminii care vor da /restart vor primi warn!


►Regulă pentru cereri grade:
Toate cererile noi de slot și de admin, la sfârșit de model unde completați câmpul
Am citit regulamentul. Dacă nu îndeplinesc condiția cererea îmi va fi respinsă
pe lângă răspunsul "da" vreau să adăugați și acest text: am înțeles regulamentul (adică: da, am înțeles regulamentul).


► Dayuri:
⇒ La Gun Day: echipei CT îi este interzis să se afle în locuri ascunse sau care fac ca uciderea lor sa fie (aproape) imposibilă (ex: portale). Totodata pe harta "jail_akd_Snowyday" CT nu au voie la turn deoarece aceștia dispun de comanda /guns (și își pot lua AWP) iar prizonierii nu pot face acest lucru (exceptând situația când day-ul a fost dat forțat de către server deoarece prizonierii primesc automat AWP).


► GodMode Day:
⇒ La acest day trebuie să participe absolut toți jucătorii, la fel și cei cu free day. Cine nu participa va lua slay!
⇒ În timpul acestui day nu sunt permise comenzi de genul « Jean spune ultimul duck/jump/glow/etc... moare! ».
⇒ Jean se poate adresa si fara a mai repeta « Jean spune ».


► Meniul Shop:
⇒ Meniul shop poate fi folosit de oricare T. Din acest meniu puteți cumpăra diferite lucruri pe care să le folosiți în avantajul vostru (1 minut jucat pe server = 1 credit obținut, dublu credite dacă sunt peste 25 de jucători conectați).
⇒ CT nu are voie sa omoare un T doar pe motivul ca acesta a cumpărat ceva din shop, atât timp cat acel T respectă ordinele date de Jean (exceptând glock-ul, cameleonul, jetpack-ul, în aceste cazuri CT sunt obligați să omoare T).
⇒ T au voie cu HP din shop la box! Dacă un CT omoară (sau face Free DMG) pe un T pe motiv că acesta a cumpărat HP, CT-ul respectiv va primi un avertisment.


► Informatii privind avertismentele:
⇒ Avertismentele(AV) sunt acordate de catre un grad (Slot/Admin). Pentru a verifica daca respectivul care va sanctionat detine vreo functie pe server tastati comanda /who in chat.
⇒ Un jucator de la CT primeste un avertisment in momentul incalcarii unei reguli (lista mai jos).
⇒ In privinta omorarii unui prizonier de catre un gardian, CT-ul respectiv primeste un avertisment + acordarea de FD(freeday) prizonierului in cauza. In cazul in care nu ii acorda FD (freeday), acesta primeste 2 avertismente.
⇒ In cazul in care un CT omoara din greseala (in anumite circumstante, ex: când un CT trage după un T cu skin roșu dar nimerește din greșeală pe altcineva) un T, acesta este scutit de avertisment dar este obligat sa ii acorde FD jucatorului in cauza.

Motivele pentru care se pot acorda avertismente:
  • Atunci când un T este omorât aiurea întenționat.
  • Atunci când un CT da box/unbox aiurea (fara ca Jean sa ceara acest lucru).
  • Atunci când un CT acorda open aiurea si nu este Jean (din butoane; daca un slot/admin da open din comanda se fac reclamatii pe forum, nu se acorda avertisment).
  • Atunci când se baga Jean in repetate randuri.
  • Atunci când nu anunta ca da un day.
  • Atunci când injura la microfon (si nu sunt admini online, cei cu gradul de slot sunt obligati sa-i sanctioneze cu avertisment).
  • Atunci când la Godmode vorbeste peste Jean chiar daca acesta i-a cerut sa taca.
  • Atunci când iti dai kill (sau te sinucizi intentionat) la Duel sau la un Day.
  • Atunci când un CT dă free damage aiurea prizonierilor.

► Evenimentele de pe server:
⇒ Jucătorii (fie membru staff sau nu) care vor deranja evenimentele făcute de owneri cât și de ceilalți admini vor fi sancționați la libera decizie a ownerilor, sancțiunea include dar nu se limitează la: ban temporar/permament, wreck, warn sau remove (în cazul membrilor staff), penalizarea cu credite sau chiar ștergerea contului de pe server (în cel mai rău caz). Nu veniți cu scuze de genul "nu știam că e eveniment", "n-am fost atent", "nu știam că n-am voie să fac asta", scuzele de acest gen nu vor fi luate în considerare și oricât v-ați plânge decizia este irevocabilă.
⇒ Jucătorii sunt sfătuiți să citească pe lângă acest regulament și "Termenii și condițiile" de pe site ⇒ https://jb.b-zone.ro/terms.Comenzi pentru playerii fară acces:
Pentru a putea vorbi la microfon trebuie sa tastati urmatoarea comanda in consola: bind « tastă » +voicerecord (ex: bind v +voicerecord).
/open - deschide porțile celulelor (Jean).
/close - inchide porțile celulelor (Jean).
/fd - acordă free day unuia sau mai multor T (CT).
/box - activează optiunea de box (CT).
/unbox - dezactivează optiunea de box (CT).
/glow - arata meniul glow.
/speak - deschide meniul de voice (T).
/tog - deschide meniul toggle (activare/dezactivare phf, dice, auto-glow, private chat).
/setari - anumite setări specifice modului nostru de jailbreak.

Binduri pentru glow/speak/shop etc:
bind "x" "impulse 100" - bind glow (sau apăsați tasta F).
bind "c" "radio3" - bind speak (sau apăsați tasta C).
bind "z" "say /shop" - bind shop (sau apăsați tasta B).
bind "j" "say /jean" - bind jean.
bind "m" "say /joinct" - bind joinct (sau apăsați tasta M).
Tastele pot fi inlocuite cu orice taste doriti voi, eu le-am pus asa deoarece asa mi se par cel mai usor de utilizat.

Esti sigur ca vrei grad pe server? Dovedeste ca ai citit regulamentul. (la sfarsit de cerere adauga si emoticonul :troll2: pe langa textul cerut).
Ultima oară modificat Mie Feb 22, 2023 8:56 pm de către Syko, modificat de 6 ori în total.


Subiect ridicat ultima oară de Syko Mie Feb 22, 2023 8:59 pm.
Imagine
Imagine
Imagine
Încuiat